Ayahuasca Ceremonie

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 10:41

Ik leef met een blokkade waar ik me nu 14 jaar bewust van ben en bewust mee bezig ben. En met  alles wat ik aan therapieën en zelfontwikkeling heb gedaan is er niets veranderd alleen mijn drive om er afscheid van te nemen.

In januari heb ik me aangemeld voor deze ceremonie, mensen vragen me waarom?  Het enige antwoord wat ik kan geven is; “ ik kan niet anders, ze roept me” en waar t ik jaren heel hard nee riep, riep ik nu heel hard jaaaaa.


Zaterdag ochtend 24-2-2024, ik ben vroeg wakker en doe mijn ding. Ik ga met Ollie wandelen en raap al de spullen bij elkaar die ik mee moet nemen voor de ceremonie. de ayahuasca ceremonie is in Purmerend, dus op tijd vertrekken is een must. Ik ben gezond gespannen en ben heel benieuwd wat deze ervaring mij gaat brengen.

Tussen 13:00 en 13:30 verzamelen en om 14:00 zouden we de eerste ronde ontvangen.

Mezelf eerst eens goed geïnstalleerd, had een lekker matras, een grote deken en mijn favoriete kussen mee om het mezelf zo comfortabel te maken.

Ik had gehoord dat de drank heel vies zou zijn, dat vond ik meevallen. Voor mij was het een beetje als sjepwater. Ik heb bij de eerste ronde een halve dosis genomen ivm mijn maagverkleining. Dan weet je niet hoe het resultaat is.

Ben lekker op mijn bedje gaan liggen om te ontvangen wat voor mij bedoeld was.

Naar mijn idee heb ik constant liggen gapen, met dikke tranen die geluidloos uit mijn ogen vielen, een neus vol snot en gepaard met een harde lach. En toen hoorde ik ze zeggen, je mag de 2de ronde komen halen.

Geen besef van tijd ben ik op gestaan en heb een hele dosis genomen om weer in mijn cocon te kruipen.

Ook bij deze ronde ook gapen, met dikke tranen die geluidloos uit mijn ogen vielen, een neus vol snot, gepaard met een harde lach en was dit heftiger in mijn hoofd. Draaien, het zien van felle kleuren en lichten en ik kreeg pijn in mijn maag streek. Het kwartje viel meteen. Mijn blokkade diende zich aan!

Ik had alleen maar de behoefte om heel goed te ademen en het herhalen van mijn intentie. “Ik maak me vrij van alle blokkades”.

De derde ronde konden we gaan nemen, ik had geen twijfel, zou er doorheen gaan, los van mijn blokkade die ik al veel te lang mee gedragen hebt.

Met moeite opgestaan om de derde ronde te nemen en weer snel terug naar mijn bed.

Nou, daar ging het hoor. Het voelde het zelfde als bij de 2de ronde alleen nu had ik de behoefte om op mijn knieën in foetus houding mezelf te wiegen, liggen, armen zwaaien energetisch mezelf helpen om het weg te krijgen van wat er nog zat.

Ik heb alles losgelaten wat ik kon, heb kei hard gewerkt en was leeg, kapot, moe en voldaan en vooral heel blij dat ik het gedaan had en dat bij dit gezelschap.

Want dat wil ik echt gezegd hebben, wat een fantastische groep mensen die je tijdens de ceremonie begeleiden, knuffelen, ondersteunen in alles wat jij dan op dat moment nodig hebt. Je word de hele sessie door begeleid door de prachtige muziek die ze daar met 5 personen aan t maken zijn.

 

Ik raad een ayahuasca ceremonie iedereen aan die er klaar voor is. Wat een ervaring, wat een reis heb ik mogen maken!

 

Mijn huidige gevoel is: dankbaar!

 

Wil je meer informatie van waar en welke organisatie ik dit gedaan heb? Laat dat dan in een reactie weten of stuur me een appje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.