Groei

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 08:45

Groeien, ja ik ben aan het groeien, niet in gewicht (gelukkig) maar als vrouw, als mens. In de afgelopen tijd heb ik tijdens mijn opleiding weer mooie stappen mogen zetten waardoor ik verder mag kijken naar een leven na het overlijden van Erik.

 

Ik ben in contact gekomen met een man die iets bij me los maakte. Iets wat al 14 maanden niet aanwezig was. 14 maanden lang heeft het niet bestaan tot dat het er weer was. Namelijk mijn seksualiteit.

 

Ik kan jullie vertellen dat mij dit enorm heeft verrast en verbaasd. Omdat ik helemaal niet bezig was met andere mannen of een eventuele nieuwe relatie was het verrassing effect nog groter. Alles lijkt tegelijkertijd te ontstaan of mijn levens energie is veranderd waardoor ik nu benaderd word.

 

Tijdens de opleiding familieopstellingen heb ik afscheid genomen van Erik, mijn eerste liefde en mijn toekomstige liefde welkom heten. Dat was een heftige dag, en ook een mooie dag omdat dit ervoor nodig was om verder te kunnen. Zonder schuld, zonder verdriet, gewoon verder op een gezonde manier.

 

Geleerd over de levenscirkel, een cirkel met items die we na elke gebeurtenis moeten doorlopen om onze les hieruit te halen en om niet telkens in de zelfde situatie te belanden.

De cirkel zijn de volgende stappen:

Contact

Hechting

Intimiteit (dit is niet perse seksueel)

Afscheid

Rouw

Betekenis geven

Als je de stappen niet goed doorloopt dan kom je in de middelste cirkel terecht. En dat is juist wat ik niemand gun. Je gaat vast lopen, telkens in de zelfde situatie belanden, slachtoffer wordt dader. Ik weet dat ik nu alle stappen heb gezet en verder kan

 

Nu heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor een volgende stap. Ik voel me goed, voel me weer vrouw met alles wat daarbij hoort. En ik heb me voor genomen om nog verder te groeien en te kijken wat er voor mij de toekomst brengt en wanneer ik de volgende liefde ga ontmoeten.

 

Heb jij hulp nodig om verder te komen in de cirkel? Dan weet je me te vinden.

 

Liefs

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
3 maanden geleden

Wohh, chapeau voor jou...je zit niet stil, het mooie is dat je in vertrouwen aan jezelf werkt..dat is al helend...
Respect en blijf genieten van elk nieuw moment ...met een lach en een traan..en dat mag..dan gaat de zon steeds meer schijnen...een hele dikke kus mooi mens ..geniet van al het moois dat op je pad komt..een pad die je zelf bent gaan maken en lopen..superkrachtig🦚💛😘😘