Ui

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 13:37

De mens is als een ui en bij elke gebeurtenis groot en klein komt er een laagje om ons heen. Deze laagjes kunnen zover oplopen als ze tussentijds niet gepeld worden, dat jij jezelf op een gegeven moment niet meer kent en herkent als jij jezelf aankijkt in de spiegel. Zo ver verwijderd van je eigen ik.

 

Tot wanneer laat je de ui groeien en laat jij jezelf langzaam op de achtergrond verdwijnen? Misschien heb je vanuit de generaties voor je gewoontes bij je, er wordt vaak gezegd, ja zo was mijn moeder ook of ik ben net mijn vader.

Dat hoeft niet zo te zijn, vaak zou het fijner zijn als je niet zo op je ouders zou kijken.

Het proces gaat heel langzaam en vaak kom je er pas na vele jaren achter dat het gebeurt is. En dan?

 

Dan mag je aan je zelf gaan werken, delen loslaten en verwerken. Dit is net zo’n langzaam proces als de opbouw.

En toch elke keer als er een laagje losgelaten word voel jij je een stukje luchtiger, vrijer en misschien wel gelukkiger.

Het loslaten gaat niet vanzelf, voor mij is het een proces waar ik al 14 jaar mee bezig ben. En stukje voor stukje kom ik dichter bij mijn kern, mijn basis, mijn echte ik. Ik word er blij van!

 

In de afgelopen jaren heb ik mensen achter me gelaten, hebben mensen mij dingen gespiegeld waar ik natuurlijk eerst weerstand op voelde en toch mee aan t werk ben gegaan en heb ik mooie lessen geleerd van de mensen om mij heen.

Die lessen krijgt iedereen, je moet ze wel gaan zien als je jezelf lekkerder wilt gaan voelen.

 

Zelf ontwikkeling is een moeizaam proces met de meest prachtige beloning op het eind van jou pad. Wat helpend is om je eind punt in zicht te houden.

Waar wil ik heen, wat wil ik doen en waar word ik gelukkig van. Dan dat gaan doen waar je mee vooruit kan. Dat kan scholing, ontwikkeling of therapie zijn. Iedereen heeft zijn eigen pad daarin te lopen.

 

En weet dat de irritante stemmen in je hoofd ongelijk hebben. Want jij kunt dit, jij bent het waard, jij doet er toe, jij bent normaal, jij bent het meest waardevolle wat je in dit leven hebt. Ben er zuinig op en heel lief voor.

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
3 maanden geleden

Heel mooi geschreven.
Heel herkenbaar ook πŸ’›dank je wel voor het delen 😍

Louis
3 maanden geleden

Heel mooi verwoord Sandy! Kan me wel vinden in jouw woorden. Het kost moeite en tijd, maar wanneer je zelfliefde hebt ontwikkeld bied het mooie vooruitzichten!! Dank je voor het delen β€οΈπŸ™

Marla
3 maanden geleden

Heel mooi beschreven en ja een uitje afpellen geeft iets waardevols, jezelf!

Janine Paans
3 maanden geleden

Mooi geschreven Sandy!
Ik heb ook nog wel een uitje te pellen met mezelf :)

Lotti van Grinsven
3 maanden geleden

πŸ’œ zo waar!!

Felicia
3 maanden geleden

Mooi geschreven
Moeilijk maar waar .
Dankje voor mooie verwoorde bericht