Kerst 2023

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 11:03

De kerstdagen zijn weer voorbij, wat maakt de mensheid zich toch druk om deze 2 dagen. Dagen boodschappen doen in en rijen staan, wachten op een bestelling die ze op mogen halen. Er wordt nieuwe kleding gekocht iedereen moet er zijn best uit zien en waarvoor? De mensen waarmee we kerst “vieren” zijn onze dierbare, die kennen jou in je huispak en in je beste outfit.

 

Toen ik jong was had mijn moeder een café, zij zag er 363 dagen uit om door een ringetje te halen, met kerst was ze vrij en zaten we bij elkaar in ons fijnst zittende kleding. Dat was voor haar belangrijk, dat wij kleding droegen die ons goed en fijn zaten. We deden spelletjes samen en aten de maaltijden in de ochtend, middag en avond. Ze maakte er geen grote happening van. Mijn moeder was sowieso een goede kokkin. Voor haar was het meest belangrijk op deze dagen om quality time met haar gezin te hebben. Echt luisteren, lachen en tijd doorbrengen met elkaar zonder afleidingen.

 

Voor mij hoeven deze dagen steeds minder, ze zijn steeds minder belangrijk. Wat ik fijn vind is om samen te zijn met familie en vrienden, mensen waar ik om geef. Gezellig samen zijn, elkaar aandacht geven, en luisteren naar elkaar. Voor  mij kan dat elke dag waardoor kerst steeds minder speciaal wordt.

 

Het zijn normale dagen waar wij zo’n toestand van maken, 2 dagen van de kalender die eigenlijk niet anders zijn dan andere. Het levert mensen stress op en voor de portemonnee is het ook niet erg voordelig.

 

Wat ik eigenlijk wil zeggen en wat mijn boodschap is?

Heb elkaar lief, ben eerlijk tegen elkaar, spreek je uit, ben open, geniet van elkaars gezelschap en doe dit elke dag, week en of maand. Wacht niet op feestdagen, er zijn namelijk nog 363 dagen waarop dit allemaal kan.

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
5 maanden geleden

Lieve Sandy helemaal waar...het is even stilstaan en genieten of een traan ..maar dat kan en mag heel het jaar door...dikke knuffel van mij

Sanne
5 maanden geleden

Mooi schatje ❤️❤️💋

Rebecca van den Berg
4 maanden geleden

Mooi geschreven… ik sta er ook helemaal versteld van hoe mensen zich met die dagen zo druk maken om wat boodschappen cadeaus hoe je er uit zie. Doe gewoon inderdaad aan waar je je fijn in voel en GENIET van de mensen om je heen.. er zij. Er al wat weg♥️♥️

Janny
4 maanden geleden

Helemaal waar !

Melloney
4 maanden geleden

❤️

Viona Wijnans
4 maanden geleden

🙏