ReAttach

Laagdrempelig ReAttach is een methodiek waarbij je cliënt niet hoeft te praten en het is niet nodig dat trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw beleefd worden.
Kortdurende interventie ReAttach is een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen methode  met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden.
Snel resultaat Cliënten ervaren al na enkele sessies een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. De executieve functies verbeteren: zij krijgen meer overzicht en kunnen beter organiseren en plannen.
Breed toepasbaar ReAttach wordt als systemische interventie ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen met psychotrauma, effectregulatie stoornissen, hechtingsproblemen, psychosomatische klachten en ontwikkelingsstoornissen.
Persoonlijke groei ReAttach is een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen, en te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven.
De ‘missing link’ ReAttach is een methode die door de diverse beroepsgroepen als de ‘missing link’ wordt ervaren.

 

 

Het verloop van een ReAttach traject:

 
Vragenlijst

Voordat de behandeling start vul je een vragenlijst in.

 
Intake

Tijdens de intake wordt door middel van het in kaart brengen van je systeem de kern van de problematiek blootgelegd. Aansluitend wordt de eerste sessie gegeven.  

 

Tijdens het behandelcontact

Tijdens het behandelcontact worden je spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd. Hiervoor krijg je denkopdrachten aangereikt en maakt de therapeut lichte, ritmische aanrakingen op jouw handen.

 
Regulering & verwerking

Op nauwelijks merkbare wijze vindt er zo regulering en verwerking plaats. Je wordt ontspannen en krijgt nieuwe inzichten. Zo helpt ReAttach je om feiten, indrukken en gebeurtenissen uit je verleden op een snelle manier te verwerken zodat je daar geen last meer van hebt en je weer de verbinding met jezelf kunt leggen.

 
Maximaal 5 sessies

Maximaal zijn er 5 sessies nodig om tot een gewenst resultaat te komen. 

 

Ervaringen 

 

Ik kwam verslagen naar ReAttach, mijn energie niveau was 0 en voelde me erg ongelukkig in het leven, ik mankeer lichamelijk van alles en heb laatst een stoma gekregen  waardoor ik me onaantrekkelijk voel en mezelf niet meer kan accepteren voor wie ik ben. In mijn verleden heb ik verschillende heftige traumatische ervaringen gehad waardoor ik mijn grenzen niet kan aangeven en mezelf niet geheel serieus neem. Kortom voelde ik me ongelukkig in alles buiten mijn gezin om.

Na de eerste sessie wat mij erg veel energie heeft gekost voelde ik me al snel beter, na de 2de en  3de sessie voelde ik me zoals ik met wilde voelen en de 4de  sessie was weer erg heftig waardoor ik ben gaan herstellen en verwerken.

Tijdens de gesprekken met Sandy was het voor mij makkelijk om me open te stellen, ik voelde me enorm op mijn gemak bij haar en ze had geen oordeel over wat ik vertelde.

Na alle sessies is het resultaat dat ik weer ruimte in mijn hoofd heb, ik me rustiger en fijner in mijn vel zit. Ik durf en kan mijn grenzen aangeven en kijk nu anders naar bepaalde situaties uit mijn verleden.

Liesbeth

 

Het gaat goed met me! Het was een leerzame super interessante therapie!

Sinds een paar maanden zat ik niet lekker in mijn vel en kwamen de klachten van mijn angststoornis waar ik een aantal jaar geleden last van had weer terug. 

De sessies waren ontzettend verhelderend en leerzaam. Veel herinneringen van vroeger kwamen terug. Leuke herinneringen maar ook minder leuke. Veel dingen vielen op zijn plek. Waarom ik bepaald gedrag en gedachtes heb ontwikkeld. Waarom ik ben zoals ik ben. Bij Sandy voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze luisterde heel goed naar me en had al snel door hoe ik in elkaar zat.

Ze heeft me in laten zien dat niet alles om de buiten kant draait maar om de binnenkant. Ieder mens is mooi zoals hij of zij is. En ook ik! En dankzij Sandy besef ik dat heel goed! Ik ben haar dan ook ontzettend dankbaar. Voor de nieuwe inzichten en het zelfvertrouwen wat ze me gegeven heeft. Met alle goede tips en informatie ga ik aan de slag en kan ik aan een betere versie van mezelf werken.

Patricia

 

Mijn ervaring is zeker nu met het overlijden van mijn moeder dat ReAttach absoluut een meerwaarde heeft voor mij.

Mijn directe omgeving vertelde mij een week na onze laatste sessie dat ik rustiger ben, duidelijker en zeker meer voor mezelf kies.

Ik merk het zelf ook, ik reageer rustiger op bepaalde situaties, blijf er ook niet zolang meer in hangen. En weet dat wat ik niet kan veranderen ook mag laten gaan.

Ik vind ook dat ik er mag zijn met al mijn gebreken. Ik ben trots op mezelf, en meer met mijn gevoel bij mezelf. En de rust die er sindsdien over mij is gekomen omarm ik en gebruik ik veel meer voor mezelf.

Wat ik prettig vond aan Sandy is de rust die ze uitstraalde en de rustige duidelijke uitleg van haar over wat ik kon verwachten. ReAttach raad ik dan ook vaak aan bij familie en vrienden.

Jolanda

 

Mijn zoontje en ik zijn op aanraden van een vriendin ReAttach gaan doen. 

De sessies hebben erg veel voor ons betekent. Ik voelde dat ik mijn angsten aan kon kijken en er beter mee om kon gaan. Na drie sessies was ik al waar ik wilde zijn. Ik ben zekerder, durf mezelf op de eerste plaats te zetten en heb geleerd om van mezelf te houden. En dat voelt stukken beter. Het heeft mij enorm geholpen en ik ben er reuze blij mee.

Dani, mijn zoontje van 10 jaar was een kleine binnenvetter en kon zijn gevoelens en verdriet niet uiten. Na drie sessies is Dani een heel ander kind. Hij praat over zijn gevoelens en uit zijn verdriet. Hij verteld mij dingen die ik jaren niet gehoord heb van hem. 

Sandy heeft hierin een grote toegevoegde waarde gespeeld. Echt top wat we door haar bereikt hebben. Wij zijn jullie erg dankbaar! ReAttach is zeker een aanrader!!

Raffaella

 

Na een heftige relatie, waarin ook huiselijk geweld is voorgekomen was ik erg onrustig. Mijn vertrouwen in mensen was weg, de scheiding moest geregeld worden en ik trok de hele situatie erg slecht. Ik probeerde continue overeind te blijven en te doen alsof er niets aan de hand was. Er hoefde maar iets te gebeuren waar ik geen controle over had en ik werd al erg emotioneel. Nachten lag ik wakker piekerend over wat ik anders had moeten doen, schrok wakker van flashbacks over dingen die in het verleden gebeurd zijn. Ik had het gevoel dat ik continue veel te hoog in mijn energie zat.

Al naar de eerste sessie merkte ik al een wezenlijk verschil, ik stond al direct steviger in mijn schoenen en kon weer beslissingen nemen vanuit mijn eigen ik. Uiteindelijk is de rust in mijn lijf en gedachten na 3 sessies weer terug. Ik kan weer relativeren en durf te vertrouwen op mijn eigen gevoel en daar ook naar te luisteren.

Sandy is een fijne gesprekspartner en heeft me onwijs geholpen om dingen een plek te geven.

Sven